Lichtplan woonhuis

Vaak wordt de toegevoegde waarde van verlichting over het hoofd gezien. Verlichting bepaalt functionaliteit, sfeer en uitstraling. Ook de juiste locaties voor elektra aansluitingen voorkomt ongemakken.

Het verlichtingsplan is onderdeel geweest van de totale bouwbegeleiding waarbij Kobes interieur heeft mee kunnen denken over een juiste invulling. Een gedeelte van de basis verlichting is verwerkt in, in het plafond terugvallende schachten. In deze schachten is het WTW systeem weggewerkt en zo aan het zicht ontrokken. De posities van de spots lopen mee met het lijnenspel van de woning, waardoor de lichtvlekken accenten geven aan het karakter van de woning. Verder zijn er verspreid door de woning ingebouwde wandspots verwerkt welke dienst doen als basis verlichting, maar in combinatie met accentverlichting een speels effect creëren.

Voor de accentverlichting is gebruik gemaakt van een tweetal eyecatchers. Zo is er voor twee glazen hanglampen boven de eetkamertafel gekozen; het doorzichtige glas zorgt ervoor dat de lampen nauwelijks aanwezig zijn en vrij zicht geven door de ruimte. Boven de royale hoekbank zweeft een booglamp voorzien van een  “aaibare” kap voor geborgenheid.

Galerij