Open haarden

Een knisperend haardvuur, de geur van vers hout of juist het boeiende vlammenspel waarin je eeuwig kunt wegdromen, een haard blijft fascineren en is de plek waar gesprekken ontstaan met vrienden of waar uzelf heerlijk de dag kunt overdenken.

twee individuele haarden

In de oude situatie zaten twee dominante hout gestookte haarden, waarvan de gebruiker veel ongemakken ondervond en de wens had dit te wijzigen naar gashaarden. Beide haarden waren voorzien van een overheersende schouw, waarbij één uitgevoerd was met een hinderlijk uitstekend plateau. Wens was om de twee haarden terug te plaatsen zonder dat deze overheersend zouden overkomen. Waarbij één in de zithoek waar gasten komen en gesprekken plaatsvinden en de andere situatie een ontspannen eigen plek is waar tv gekeken kan worden. Bij de haard welke eerder in de loop zat zijn alle uitstekende delen verwijderd en is de ruimte minimaal 50 cm.  breder geworden. Het accent bij deze haard is gelegd op de hoogte, in de andere situatie is juist het accent in de breedte gelegd.  Deze haard is gecombineerd met een op maat gemaakt tv-meubel, er is gekozen om het meubel met de ruimte mee te laten gaan. Het kleurgebruik is licht,  gelijk aan de wanden, de grepen zijn verzonken en de plinten lopen terug. Alle technische elementen zijn uit het zicht verwerkt in het meubel.

Modernisering

De bestaande haard functioneerde helaas niet naar volle tevredenheid. De wens naar een schonere verbranding had als resultaat een andere haard te plaatsen. Deze ingreep had een aantal consequenties, zo zou de bestaande haard en een gedeelte van de bestaande schouw verwijderd moeten worden. Kobes Interieur is ingeschakeld  om te kijken naar de nieuwe invulling, het advies was om niet alleen de bestaande haard aan te pakken maar juist de gehele wand. Kobes Interieur heeft een ontwerp gemaakt waarbij haard, tv en opbergen in één meubel verwerkt zijn. Met dit nieuwe alles in één meubel is er meer rust ontstaan en vormt het een eenheid met de rest van de ruimte.

Een kleine verbouwing met een groot effect.

Een kleine verbouwing met een groot effect. In de oude situatie zat een dominante haard met restruimte zonder functie. Gekozen is om de oude haard en wand te laten zitten en er een wand voor te plaatsen. Om bij de functie openingen te komen is er gewerkt met zwartstaal, een praktisch en stijlvol resultaat.  De rest van de wand is glad afgewerkt, waarbij de linker opening is voorzien van schappen voor decoratie en boeken. Om de wand extra diepte te geven is er gewerkt met een schaduwkleur om de witte onderdelen extra naar voren te laten komen.

een drie-in-één meubel.

Een drie-in-één meubel; in de oude situatie stond een kachel, een half hoge kast en een glazen tv-meubel op wielen. Wens was om rust te creëren. Er is gekozen om de kachel te wijzigen in een gashaard en de plek voor de tv en opbergen te verwerken in één meubel. Het meubel is rustig gehouden, door geen grepen toe te passen en de randen in verstek te zetten is er één zwevend blok ontstaan. Alle technische elementen zijn uit het zicht verwerkt in het meubel.